Sevgili Kreuzbergliler,

1 Mayıs yaklaşmakta ve birçoğumuzun kafasında soru işaretleri var. MyFest bir kez daha sarhoş sarhoş sokaklarda gezinen, her buldukları yere işeyen kalabalıkları ve her meydanda bir sahneyi beraberinde getirecek.

Öte yandan bu yıl yine bir eylem var, ancak bu defa izinsiz. Bu ne anlama geliyor?

Kreuzberg mahallesi yıllardır yatırımcıların spekülasyonlarına sahne olmakta. Neues Kreuzberger Zentrum’dan Lausitzer Str. 10/11 numaradaki iş yerleri ve dairelerin bulunduğu binaya, “Filou” adlı fırından Otto-Suhr Siedlung’a her yerde kiralar artırılmakta. Komşuların, mahallenin eskisi dükkanlar ve en sevdiğin Späti artık bu kiraların altından kalkamadığından evlerinden, dükkanlarından atılmakta. Bu işten “Deutsche Wohnen”, “Tekker” gibi şirketler ve diğer ev sahipleri o dükkan ve evleri yüksek meblağlara yeniden kiraya vererek ya da korkunç fiyatlara satarak karlı çıkıyor. Bütün bunlar yetmezmi gibi, kısa bir süre önce Google, Ohlauer Straße’deki şalt sahasını kaptığını duyurdu. Ve şimdi bir de Zalando, moda olan Kreuzberg’deki Curvy’deki boş arsaya yerleşmek istiyor.

Peki tüm bunlar olup biterken biz sokakta oturacak, pencereden bakacak ya da şehrin kıyısında tek başımıza mı kalacağız? Hayır, bu pisliğe artık izin vermeyeceğiz! Burada mülk edinmek isteyenlere yer açılsın diye gitmek zorunda bırakılmamız adil değil. Bu mahalle bizim. Kreuzberg’i ve buradaki yaşamı ister işte, ister evde, isterse de sokakta olsun, biz şekillendiriyoruz.

1 Mayıs’ta saat 18’de yapılacak eylemimizin konusu da bu. Bunun için izne ihtiyacımız yok, çünkü öfkemizi sokağa taşıyoruz.

Sloganımız, “Kendimiz yapalım!” Saat 18’de Oranienplatz’ta başlayan 1 Mayıs yürüyüşüne siz de gelin ki hep birlikte mahallemizi geri alabilelim!