Βερολίνο: Εμπρός για την Επαναστατική Πρωτομαγιά!

Κάλεσμα για κοινές δράσεις την 1η Μαΐου από τις 18:00 στο Kreuzberg

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αυτή την Πρωτομαγιά δε θα καλέσουμε σε μια διαδήλωση με την κλασική της μορφή. Επειδή όμως η επικαιρότητα του ρατσισμού, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας δεν μας επιτρέπει να μείνουμε απαθής καλούμε σε συγκέντρωση με άλλη μορφή. Η έναρξη των δράσεών μας δεν είναι μια κεντρική πλατεία αλλά μια περιοχή. Έτσι από τη μια θα περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και από την άλλη θα αποφύγουμε ελέγχους από το κράτος. Η περιοχή βρίσκεται στο Kreuzberg 36. Θα γνωστοποιήσουμε το σημείο το πρωί της 1ης Μαΐου μέσω Twitter (@rev1maiberlin) και της ιστοσελίδας της Πρωτοβουλίας (1mai.blackblogs.org).

Κινηθείτε την 1η Μαΐου προς το Kreuzberg 36, μέσα, κοντά και γύρω από την ιστορική αυτή περιοχή. Να τηρείτε αποστάσεις μεταξύ σας και να προφυλάξετε το πρόσωπό σας καλύπτοντας το με κασκόλ ή μάσκα. Και να κινείστε. Από τις 18:20 θα ξεκινήσουν με χρονική απόσταση μεταξύ τους μέσω Twitter και της ιστοσελίδας της Πρωτοβουλίας οι ανακοινώσεις των σημείων στο Kreuzberg 36 στα οποία θα φτάσουμε με διάφορους τρόπους. Να κρατάτε ενήμερους όσους δεν θα έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο. Θέλουμε να γεμίσουν οι δρόμοι με τα δικά μας αντιρατσιστικά, αντιπατριαρχικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα. Τα σημεία που θα γνωστοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο θα είναι απλά ενδιάμεσες στάσεις. Θα φτάνουμε σε αυτά από παρακείμενες οδούς, θα εκφράζουμε τον πολιτικό μας λόγο και μετά θα διαλυόμαστε για να συναντηθούμε και πάλι σε άλλο σημείο.

Η 1η Μαϊου είναι αυτό που εμείς όλοι θα παράξουμε. Ενεργήστε μόνοι σας! Σκεφτείτε πώς θα μπορέσουμε σε αυτούς τους δρόμους και σε αυτά τα σημεία να γίνει αισθητή η πολιτική μας παρουσία με πανό, δυνατά συνθήματα και σημειώματα, με καπνογόνα, σπρέι και βόμβες χρωμάτων. Έτσι θα φανούμε περισσότεροι. Η περιοχή στην οποία θα κινηθούμε θα είναι όλα αυτά τα σημεία. Με αυτή την ιδέα θέλουμε να εμπλέξουμε στις διαμαρτυρίες όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Τον καθένα/την καθεμιά ανάλογα με τις αντιλήψεις και την ετοιμότητα στην οποία θα βρίσκεται. Είτε μεμονωμένα με ένα πλακάτ, μαζί με φίλους και συντρόφους, σε μικρές ομάδες, με ποδήλατο ή με τα πόδια, ακόμη και από τις σκεπές των κτιρίων και τα μπαλκόνια, εσείς θα καθορίσετε τη μορφή των δράσεων. Σε περίπτωση που η αστυνομία αποκλείσει την περιοχή, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε τρόπο να περάσουμε. Να είστε προσεκτικοί σε αυτό, να αποφύγετε συνωστισμούς και να είστε συνέχεια σε κίνηση. Η 1η Μαΐου δεν είναι πάρτυ, είναι αγώνας για μια απελευθερωμένη κοινωνία. Στις 20:00 θα ανάψουν πυροτεχνήματα σε όλη τη γειτονιά. Να συμμετέχετε σε αυτά από τις στέγες σας, τα μπαλκόνια και τις οδούς.

Από τότε που ξέσπασε η κρίση με τον Covid19, οι αρχές καταστέλλουν τις πολιτικές διαμαρτυρίες με πρόσχημα την μετάδοση του ιού. Ακόμη και όταν σε δράσεις λαμβάνονται μέτρα προστασίας, οι διαδηλωτές δέχονται την καταστολή, ενώ τότε αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης αφού αυτοί ούτε μάσκες φορούν, ούτε τηρούν τις αποστάσεις. Εμείς θεωρούμε απαραίτητο μέτρο προστασίας τη μάσκα. Και την 1η Μάη θα δράσουμε υπεύθυνα. Και περιμένουμε από την αστυνομία να κρατά αποστάσεις. Εάν προκύψουν ωστόσο συλλήψεις, ενημερώστε τη νομική βοήθεια (EA). Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος: δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια της κρατικής καταστολής. Μαζί με τη νομική βοήθεια (EA) και την Κόκκινη Βοήθεια (Rote Hilfe) θα παρέμβει με δράσεις και ο Σύνδεσμος ενάντια στην Κρατική Καταστολή.

Η κυρίαρχη θεματική για την 1η Μαΐου είναι ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, που ξέφυγαν από τον πόλεμο και την καταπίεση, βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας στο ελληνικό νησί της Λέσβου, αν και αυτός προοριζόταν μόλις για 3.000 άτομα. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι καταστροφικές, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, καμία ιατρική περίθαλψη, οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων δεν μπορούν να κρατηθούν καθώς οι άνθρωποι αναγκάζονται να διαμένουν σε πολύ στενό χώρο. Ένα ξέσπασμα κορονοϊού θα οδηγούσε σε εξόντωση. Η Γερμανία δέχτηκε πρόσφατα μόλις 47 παιδιά. Ενώ για 250.000 γερμανούς τουρίστες η κυβέρνηση έκανε το παν να τους επαναπατρίσει από όλο τον κόσμο, η μοίρα των προσφύγων είναι τελείως αδιάφορη. Άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο, και η Ε.Ε. όχι μόνο κοινά άπραγη αλλά ενισχύει τη θωράκιση των συνόρων με τη Frontex. Εκκενώστε τη Μόρια! Φέρυ-μποτ αντί για Frontex! Και στη Γερμανία οι πρόσφυγες αναγκάζονται να ζουν σε στενό χώρο. Ακόμη και πριν από τον κορονοϊό η ζωή των προσφύγων χαρακτηριζόταν από έλλειψη ιδιωτικού χώρου, φόβο και απομόνωση. Στους χώρους μαζικής διαμονής βρίσκονται εκτεθειμένοι ακόμη και στον κίνδυνο της μόλυνσης. Αντί για αποκεντρωμένη διαβίωση οι πρόσφυγες παραμένουν απομονωμένοι και οι καταυλισμοί τίθενται σε καραντίνα.

Κατοικίες αντί για καταυλισμούς!

Δικαίωμα παραμονής για όλους! Ενώ το γερμανικό κράτος παρακολουθεί συστηματικά πρόσφυγες και μετανάστες, τους απομονώνει και τους απελαύνει, ο ακροδεξιός λόγος της AfD, της Werteunion, κ.α. ετοιμάζουν το έδαφος για φασιστικές επιθέσεις όπως αυτή στη Hanau στις 19 Φεβρουαρίου. Στις αρχές Απρίλη δολοφονήθηκε ο Arkan Hussein Khalaf στην Celle από έναν γερμανό, ο οποίος ήταν γνωστός στο διαδίκτυο για το ρατσιστικό του και αντισημιτικό του μίσος. Οι ρατσιστικές επιθέσεις, οι διακρίσεις και η βία ανήκουν στην καθημερινότητα που βιώνουν εδώ οι μετανάστες και όσοι έχουν διαφορετικό χρώμα. Στο πλαίσιο των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού, αυξάνεται ο ρατσισμός στους ελέγχους λόγω εμφάνισης.

Όλοι μαζί ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Οι πόλεμοι και οι εξαγωγές όπλων συνεχίζονται ακόμη και μέσα στην κρίση. Το συγκρότημα εξοπλισμών Rheinmetall ανακοίνωσε ήδη από το Μάιο μια μεγάλη αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο. Παρά την πανδημία τα συγκροτήματα συνεχίζουν την παραγωγή και πατούν επί πτωμάτων για το κέρδος. Η Αmazon σημειώνει τεράστια κέρδη μέσα από την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων που παραμένουν απροστάτευτοι από τον κίνδυνο μετάδοσης. Η εταιρία απαντά με απολύσεις όταν συναντά διαμαρτυρίες και απεργίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό δούλευε ήδη στα όριά του πριν από τον κορονοϊό λόγω των περικοπών στα νοσοκομεία και του προσανατολισμού στην καπιταλιστική λογική του κέρδους. Κυρίως οι γυναίκες παρέχουν κακοπληρωμένη εργασία και απλήρωτη εργασία φροντίδας στον τομέα της περίθαλψης των ηλικιωμένων, των ασθενών, της καθαριότητας και της οικιακής εργασίας. Λόγω του κορονοϊού ενισχύονται οι υπάρχουσες πατριαρχικές σχέσεις, ενώ οι περιορισμοί στις εξόδους ενισχύουν περαιτέρω την πατριαρχική βία.

Για την κοινωνική επανάσταση! Να ξεπεράσουμε τον καπιταλισμό και την πατριαρχία!

Την 1η Μαΐου βγαίνουμε στο δρόμο για μια κοινωνία αλληλεγγύης χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Παρά την επιβεβλημένη φυσική απόσταση μεταξύ μας, θα δράσουμε συλλογικά και αλληλέγγυα.

Η 1η Μαΐου είμαστε όλοι εμείς – όλοι μαζί ενάντια στον καπιταλισμό, το ρατσισμό και την πατριαρχία!

https://1mai.blackblogs.org
Twitter: @rev1maiberlin